Γνώρισε την Όλγα

Το ξεκίνημά μου

To 2013 δημιούργησα την πρώτη μου ιστοσελίδα, με κύριο σκοπό να παρέχω γνώση και διέξοδο στον επιβαρυμένο άνθρωπο από τις πολλές αντιξοότητες της ζωής. Η ιστοσελίδα αυτή παρέχει πολλές βοηθητικές πληροφορίες, ένα εμπνευσμένο βίντεο και πολλά άλλα.

Η δύναμη είναι μέσα μας!
Αποφασίζουμε εμείς, για εμάς!

Προσωπικό σημείωμα

Μέσα από πορεία ζωής με έντονες προσωπικές εμπειρίες αλλά και από ενδιαφέρον και αγάπη για τον άνθρωπο, αποφάσισα το 2000, παράλληλα με την κυρίως εργασία μου, να ασχοληθώ επισταμένα με το εσωτερικό του ανθρώπου, τις αναζητήσεις και την προσωπική του εξέλιξη.

Παρακολούθησα πολλά και διαφορετικά σεμινάρια αλλά και πιστοποιήσεις τόσο στις ΗΠΑ (2009-2015) όσο και στην Ελλάδα (2000-σήμερα) και έτσι μπήκε ο σπόρος να ξεκινήσω με την προσωπική ανάπτυξη. Είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίσω από κοντά σημαντικούς δασκάλους όπως την Louise Hay και τον Wayne Dyer αλλά και πολλούς άλλους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Παράλληλα, το 2013 δημιούργησα την πρώτη ιστοσελίδα μου στο Διαδίκτυο, με βασικό σκοπό να δοθεί γνώση και ανάσα στον προβληματισμένο άνθρωπο από τις πολλές και καταιγιστικές ανατροπές της ζωής.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι απόσταγμα γνώσης και εμπειριών που συνέλεξα σιγά σιγά από το 2000 σε μία εξελικτική διαδικασία. Προσπάθησα να κτίσω σταδιακά και δημιουργικά να συνθέσω όλη αυτήν τη συλλογή. Πιστεύω στην συνειδητή βελτίωση του ανθρώπου και στην μετουσίωση συγκρούσεων (conflict transformation), που τόσο λίγο ακούγεται τα τελευταία χρόνια, πώς δηλαδή να μετουσιώσεις μία κατάσταση, μία τραυματική εμπειρία σε κάτι νέο, καινούργιο και πολύ καλύτερο από πριν, ανεβαίνοντας αργά αλλά σταθερά τα σκαλοπάτια της ζωής…

Έμαθα και μαθαίνω “tο walk my talk” στη ζωή το οποίο φυσικά αποτελεί καθημερινή άσκηση και δεν τελειώνει ποτέ… να γίνεσαι εσύ δηλαδή η αλλαγή που ζητάς να δεις από τον κόσμο. Αυτό, αν ο καθένας μας το ισχυροποιήσει, καλλιεργήσει σε καθημερινή βάση και εντάξει στην καθημερινότητα θα εισπράξει πολλαπλασιαστική δύναμη και αξία!

Παράλληλα εξερεύνησα το “γνώθι σαυτόν”, το ισχυρότερο μήνυμα που έχει δοθεί στην ανθρωπότητα δια μέσου των αιώνων, πώς να γνωρίσουμε δηλαδή τον εαυτό μας, σε ένα ολόκληρο ταξίδι ζωής που δεν σταματά ποτέ! Πώς να πλησιάσουμε τα ταλέντα μας, τις αδυναμίες μας, πώς να επεξεργαζόμαστε την πραγματικότητα με έμπνευση, ευγνωμοσύνη, δημιουργικότητα,  προσπαθώντας να προχωρούμε μπροστά, χωρίς ανάγκη σύγκρισης!

Είναι ένας coach που σέβεται και αγαπά αυτό που κάνει.

Επαγγελματική εμπειρία

Γεννήθηκα στην Αθήνα, Ελλάδα. Αποφοίτησα από τη Σχολή Μωραΐτη (1984) και σπούδασα Κοινωνιολογία στο American College of Greece: Deree College (Bachelor of Arts, 1988) και Διεθνείς Σχέσεις (Master of Arts, 1991) στο New York University (NYU) στη Νέα Υόρκη.

Διετέλεσα manager σε Τράπεζες για μία δεκαετία (νεοσυσταθείσα Interbank of New York στη Νέα Υόρκη το 1990, Eurobank, Citibank).

Εργάσθηκα στο Ολυμπιακό Κίνημα για δέκα χρόνια (Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004).

Εργάσθηκα σε διεθνείς οργανισμούς (Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, και OSCE/ODHIR), Office of Assistant Secretary General και ως εκλογικός παρατηρητής σε αποστολές στο Αζερμπαϊτζάν, στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο (δύο φορές) κατά τη διάρκεια της απόσχισης του τελευταίου από την Σερβία.

Ταξίδεψα και εργάσθηκα στη Ντόχα του Κατάρ για τους Ασιατικούς Αγώνες του 2006, καθώς επίσης εργάσθηκα δύο φορές στο Πεκίνο στην Κίνα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο πλαίσιο Διεθνούς Έκθεσης για την Ολυμπιακή Εκεχειρία, και επίσης ως Special Advisor της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και πάλι.

Ασχολήθηκα με την Διαχείριση Κρίσεων και το Mediation & Facilitation για Ειρηνευτικές Αποστολές, και μετέβην στην Αυστρία τρεις φορές, στο Austrian Study Centre for Peace & Conflict Resolution, Stadschlaining Austria (2002 και 2004).

Στην Mobil Oil Hellas, ενεπλάκην με το Re-engineering Meta Plan (change making programs, 1992).

Από το 2017 εργάζομαι στη μεταποιητική Βιομηχανία.