Διαβαίνοντας τη ζωή…

Κάθε σημαντική αλλαγή στη ζωή μας απαιτεί διαδικασία! Είναι πολύ σημαντικό όταν δεν ξέρουμε πολλές φορές, πού πάει η ζωή μας, να έχουμε τη δύναμη να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που θα επηρεάσει το αύριο. Αναπάντεχα, και ανατρεπτικά γεγονότα μπορεί να μας φέρουν σε μία κατάσταση σοκ, που προς στιγμήν να μας κάνουν να χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Αυτό το σοκ μπορεί να μας δυσκολέψει να σταθούμε στα πόδια μας και να δράσουμε δημιουργικά. Όμως, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνούμε ότι οι αλλαγές, απαιτούν διαδικασία, και δεν έρχονται από μόνες τους από τη μία ημέρα στην άλλη!

Κάθε άνθρωπος, κάθε κατάσταση, έρχεται στη ζωή μας για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, δεν είναι τυχαία  η συνάντηση και το συναπάντημα με οτιδήποτε είναι αυτό. Όλα οδηγούν κάπου, ίσως σε κάποιους γεωμετρικούς τόπους του αύριο που υφαίνονται σιγά σιγά, βήμα βήμα στα μετόπισθεν γρανάζια της ζωής, χωρίς καν εμείς να το γνωρίζουμε. Ίσως είναι κομμάτια ενός τεράστιου παζλ, μικρό μέρος του οποίου αντιλαμβανόμαστε εμείς ως άνθρωποι με τις δικές μας δυνατότητες. Άλλωστε η έννοια του τυχαίου δεν υπάρχει ούτε στη φυσική… είναι όλα αλληλένδετα μεταξύ τους σε αυτό τον κόσμο. Τίποτα στη ζωή δεν μας συμβαίνει κατά τύχη… Ακόμα και η έννοια της τυχαιότητας στη στατιστική είναι προβλέψιμη και μετρήσιμη… Οι άνθρωποι που θα βρούμε στο διάβα μας, όλοι κάτι έχουν να μας προσφέρουν… Οι πιο δύσκολες σχέσεις που έχουν πολύ πόνο, είναι ίσως οι μεγαλύτεροι δάσκαλοί μας που μας προετοιμάζουν για τα δύσκολα, για μία μεγάλη αλλαγή και μετατόπιση στο είναι μας.

Μέσα από τη σφυρηλάτηση των δυσκολιών και των ανατροπών στη ζωή μας, γινόμαστε πιο συνειδητοί, όχι τέλειοι αλλά συνειδητοί με επίγνωση στο εδώ και τώρα. Οπότε μην μετανιώνουμε ποτέ, για ότι μας έχει συμβεί, όλα αυτά τα γεγονότα μας έχουν φέρει στο σήμερα, σε αυτό που είμαστε τώρα. Ίσως τελικά η ανθρώπινη φύση, μαθαίνει και εξελίσσεται μέσα από πολύ πόνο, και όχι από καθιερωμένες καταστάσεις… που οδηγούν στη σταδιακή και άνετη ανέλιξή μας προς το καλύτερο.

Πρώτο και σημαντικότερο όλων είναι να είμαστε αυθεντικοί, να είμαστε ο εαυτός μας! Να ζούμε με χαρά, και ευγνωμοσύνη ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες…. Άλλωστε η ελπίδα και η χαρά είναι κάτι που καλλιεργείται και μαθαίνεται….μέσα από τις αναπάντεχες δυσκολίες οι οποίες όμως έχουν να μας προσφέρουν κάτι, όσο δύσκολο και αν είναι να το δούμε άμεσα, σήμερα… Ακόμα και οι αρνητικοί άνθρωποι αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση και εν τέλει, μας βοηθούν να βρούμε τον εαυτό μας… Αρκεί να μετατοπίσουμε τον τρόπο σκέψης μας προς τη θετικότητα…και την ευγνωμοσύνη για όλα…για αυτά που έχουμε έστω και αν είναι λίγα, ή πολύ λίγα για κάποιους, είναι όμως πολύ σημαντικά.

Τη ζωή μας είναι όμορφο να τη ζούμε με πνευματικότητα. Πνευματικότητα σημαίνει η αναγνώριση ότι είμαστε όλοι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ μας από μία δύναμη πολύ μεγαλύτερη από όλους μας, που άλλος τη βρίσκει στο Θεό, άλλος στη φύση, άλλος σε ένα ζωάκι…άλλος σε μία δύση ηλίου…άλλος στη μουσική… Και βέβαια η άσκηση της πνευματικότητας δίνει νόημα, σκοπό και προοπτική στη ζωή μας.

Ο καθένας από εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μοναδικός, και όχι μόνον αυτό. Έχει ως πρώτιστο χρέος στον εαυτό του, την μικρή αυτή εσωτερική επανάσταση που έρχεται αντιμέτωπος με το είναι του σε μία δημιουργική διαδικασία αυτογνωσίας και αυθεντικότητας.

Και μην ξεχνούμε ότι πάντα υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ τελικά… Το πιο πηχτό σκοτάδι άλλωστε έρχεται ακριβώς πριν την αυγή, τότε που θα ανατείλει ο ήλιος και θα σημάνει μία καινούργια ημέρα…

Μοιράσου το

Διάβασε επίσης